ERP.BG Partners success stories
Първият Start Up проект на ERP.BG


История за успешния старт в ERP бранша или пътят от студентската скамейка до изграждането на един надежден партньор на ERP.BG
Smart Business Soft-logo

Smart Business Soft е консултантска фирма за внедряване на ERP системи, създадена от Александър Цветанов и Ивайло Демирев. Това е първият проект, излязъл пилотно от стартъп програмата, която ERP.BG създаде в подкрепа на стартиращи предприемачи в областта на бизнес софтуера.

 

Компанията получи от ERP.BG всичко необходимо за развитие на своята дейност – от офис помещение, през оборудване и лицензиран софтуер, до менторство и други форми на подкрепа. Подготовката за стартирането на Smart Business Soft продължи около година, а към момента фирмата работи самостоятелно по проекти, осигурени от ERP.BG, както и по такива съвместно с ERP компанията.Александър Цветанов и Ивайло Демирев се познават от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и вече са стартирали един съвместен проект – онлайн супермаркета Marzelivo.com. Преди това всеки от тях се е насочвал към сегмента на бизнес софтуера самостоятелно. В УНСС се запознаха с д-р Наталия Футекова, която е асистент в университета, както и управляващ съдружник на ERP.BG. Скоро след това тя ги покани да работят като партньори на ERP.BG, която има нужда от екипи за внедряване.

 

 

Smart Business Soft - Alexander Tsvetanov
"Включвайки се към партньорската програма ние получихме на готово активи, за които щяха да са ни необходими години, за да си ги позволим. А най-важното е, че имахме възможността да ни обучават най-добрите служители на ERP.BG и по всяко време можехме да задаваме въпроси и да получаваме професионални отговори“ - разказва Александър Цветанов.


"Когато се появи възможността да се включим към партньорската програма на ERP.BG, Ивайло вече имаше 3-годишен стаж във внедряването на подобни системи, а аз – 1-годишен. С оглед на динамичното развитие в бранша и ръста в дейността на ERP.BG през последната година, решихме, че това е добра възможност да поставим началото на консултантска фирма, специализирана във внедряването на ERP системи. Включвайки се към партньорската програма, получихме наготово активи, за които щяха да са ни необходими години, за да си ги позволим. Но най-важното е, че имахме възможността да ни обучават най-добрите служители на ERP.BG и по всяко време можехме да задаваме въпроси и да получаваме професионални отговори“, коментира Александър Цветанов.
Smart Business Soft - Ivaylo Demirev
През първоначалния обучителен период двамата се запознават с най-добрите практики във внедряването на ERP системи.

 

 

„Имахме възможността от първа ръка да проследим развитието на проектите, етапите, през които се преминава, трудностите във всеки етап и решенията, благодарение на които проектът достига до успешен край. В даден момент разделихме профилите си на обучение, като единият от нас се специализира във внедряването, а другият – в търговската дейност. Така заедно сформирахме добре обучен екип, готов да развие един проект от първата до последната стъпка“, добавя Ивайло Демирев.


През юни 2015 г. двамата стартираха със самостоятелен договор, който включваше внедряване в още 2 компании. Много скоро броят на проектите, върху които работят, достигна 9, което е категоричен успех за стартираща фирма в сферата на консултирането и внедряването на ERP решения.