ERP for print industry
EnterpriseOne® – специализирано ERP решение за печатарската индустрия

 
 

Предприятията от сектора на полиграфията имат специфични нужди, които трудно се покриват от повечето ERP системи. Поради нашия дългогодишен опит от проекти в печатарски компании, ние сме разработили специализирана дистрибуция на ERP системата EnterpriseOne® ,която адресира именно този тип клиенти. Днес екипът ни може да Ви предложи цялостно решение за управление на всички типове печатарски услуги (флексопечат, офсетов печат, ситопечат, дигитален печат, изработка на опаковки, етикети и др.), както и всички свързани дейности – от предпечата до довършителните обработки.EnterpriseOne® ERP за полиграфията оптимизира производствените мощности на печатарските фирми, позволява лесно проследяване на степента на завършеност на производствените поръчки и лесна смяна на материали при необходимост, осигурява статистика за адекватност на технологичните рецепти и в крайна сметка води до значително спестяване на време за Вас и Вашите клиенти.

 
 
 

Предимства и ползи от решението


 • изключително бързо създаване на нови изделия;
 • висока автоматизация на основния процес: търговци – конфигуратор – технолог – производство;
 • оптимизация на производствения процес;
 • бързо ценообразуване и създаване на оферта;
 • лесно обработване на голям брой малосерийни поръчки;
 • гъвкавост при изпълнение на поръчките на малкия и среден бизнес;
 • съкращаване на времето от оферта до поръчка;
 • достъп до нужната информация в реално време;
 • възможност за навременна реакция;
 • елиминиране на риска от човешки грешки.


Специфични функции


Решението представлява пълноценна ERP система, която е оптимизирана за управление на дейностите в полиграфията. Сред неговите специфични функции са:


 • прогнозни калкулации;
 • gantt график;
 • мощен инструмент за конфигуриране на параметрите на изделията според изискванията на използваната технология за печат;
 • автоматично създаване на производствени технологии;
 • прикачване на снимки към продукт;
 • въвеждане на графични изображения и схеми чрез вграден графичен редактор;
 • калкулация на реална себестойност;
 • статистика, история и консолидираност на данните към всяко изделие;
 • достъп до информация за продукти, клиенти и доставчици в реално време.


Как работи EnterpriseOne® ERP за полиграфията?Управление на поръчки – бързо, лесно и прецизно


EnterpriseOne® включва вграден CRM модул, с който можете бързо и лесно да създавате поръчки и да ги стандартизирате според традиционните методи за печат. При това процесът на поръчка е свързан със задачите, които се поставят на специализираните отдели – дизайнери, технолози и др. Автоматично може да бъде създадена технологична линия към производството по зададени от клиента критерии. Освен това клиентската поръчка може да генерира и поръчки към външни профилирани доставчици на печатни форми, инструменти за щанцоване и др.


EnterpriseOne® предлага и интерфейс за външни приложения (API), който дава възможност за генериране и приемане на поръчки през уебсайт.


ERP системата осигурява бърза обработка на голям брой малосерийни поръчки и така Ви позволява да посрещнете максимално гъвкаво поръчките на малкия и среден бизнес.Изделия – автоматично създаване на производствени технологии


EnterpriseOne® разполага с Продуктов конфигуратор – мощен инструмент за изключително бързо създаване на нови изделия на база предварително дефинирани въпроси и отговори. С него лесно можете да конфигурирате нови продуктови модели съобразно клиентските изисквания. Това дава възможност на търговските екипи бързо да изготвят сложни оферти и да изпълняват поръчки със 100% точност.


Конфигурирането на параметрите на изделията става бързо и лесно, а към изделията могат да се добавят различни графични схеми, статистика и история.


При повторяемост на тиража, ERP системата позволява лесно да се правят частични промени на спецификациите и технологичните рецепти. Целият процес „поръчка от клиент – предпечат – производство – експедиция на готовата продукция“ се контролира лесно през цялото време, а интерфейсът дава цялостна информация на клиента за коректното и навременно изпълнение.Производство и планиране


EnterpriseOne® ERP за полиграфията оптимизира производствените мощности на печатарските фирми, позволява лесно проследяване на степента на завършеност на производствените поръчки и лесна смяна на материали при необходимост, осигурява статистика за адекватност на технологичните рецепти и в крайна сметка води до значително спестяване на време за Вас и Вашите клиенти.


Модулът за планиране изгражда производствен график, който се съобразява както със свободните производствени мощности, така и с необходимите материали, за да се осигури безпроблемно и навременно производство на необходимите изделия.


В допълнение със системата можете да следите минималното количество материали в склада в реално време.


При спадане на минималното количеството мастила, хартия или клишета, системата алармира съответните служители и дава предложения за снабдяване, които могат да бъдат одобрени с един клик.Складово стопанство


Складовото стопанство е тясно интегрирано с производствения процес. Решението обхваща изцяло дейностите в склада – от управление на материалните запаси до проследяване на цялостното движение на стоката, включително кога пристига в даден склад и кога е доставена при клиента.


Управлението на партиди предотвратява залежаването на мастила и фолиа, като по този начин спомага в дългосрочен план за намаляване на разходите за поддръжка и складиране на материали и продукция и слага край на “заключването” на финансов ресурс под формата на стоки и материали на склад.


Проследяването на потребностите от материални запаси се осъществява и директно от поръчките за продажби. Така търговският екип може да получава много по-актуална информация за наличната в складовете продукция и да отговаря много по-добре на клиентските запитвания.Включени модули


EnterpriseOne® за печатарската индустрия включва модули:


 • CRM (Customer Relationship Management);li>
 • Продуктов конфигуратор;
 • Планиране;
 • Производство;
 • Складово стопанство;
 • Фактуриране и счетоводство;

Защо да изберем EnterpriseOne® за полиграфията?


ERP системата е напълно съобразена със спецификата на печатарските фирми. Тя позволява бързо ценообразуване и създаване на оферти, оптимизиране на производствените мощности и висока автоматизация на основния процес “търговци – конфигуратор – технолог – производство”.


С EnterpriseOne® можете бързо да обработвате голям брой малосерийни поръчки, за да посрещате максимално гъвкаво поръчките на малкия и среден бизнес.


С вградените графици за производство и препланиране системата осигурява изключително важната функция по планиране на срокове, което значително улеснява управлението на отношенията с клиенти.