С ERP.BG всеки български бизнес може да си създаде собствен изкуствен интелект

AI модулът в платформата ERP.net дава възможност на българският бизнес да повиши своята конкурентоспособност. Разберете повече за предимствата от интегрирането на изкуствения интелект в ERP и CRM системите….

Дата:

Автор:

Изкуственият интелект става пълноценен член от екипа на българските фирми

Новият AI модул на ERP.BG вече е интегриран във всички софтуерни продукти на компанията

Изкуственият интелект (AI) се превръща в пълноценна част от екипите на българските фирми и дори може да съветва техните мениджъри как да ги управляват по-добре. Това е възможно благодарение на новия AI модул на българската софтуерна компания ERP.BG, който ще бъде достъпен във версия 24 на всички нейни бизнес софтуерни продукти. Модулът е базиран на ChatGPT, а в бъдеще – и на други големи езикови модели, като пренася техните възможности в ERP или CRM системата, давайки им познания в контекста на фирмената дейност.

“Големите езикови модели вече са тук и навлязоха в живота ни. Сега идва времето на приложенията за тях и като разработчик на бизнес софтуер ние сме много добре позиционирани за тази промяна. Интегрирането на изкуствения интелект в ERP и CRM системите е нов подход, който позволява на екипите да се възползват максимално от предимствата на тази технология в сигурна фирмена среда” – споделя Иван Аржентински, основател и управляващ съдружник на ERP.BG.

Според него, въвеждането на различни AI инструменти в работата на компаниите може да се осъществи най-лесно именно чрез системите за управление на бизнеса, защото те “знаят” всичко за фирмата, за нейните процеси, работни процедури и екипи. “ERP системите бяха първото ниво на автоматизация на бизнес процесите, а с включването на изкуствения интелект тази автоматизация се ускорява и се добавят мощни нови възможности. Резултатът е, че AI се превръща в ключов инструмент за повишаване конкурентоспособността компаниите” – добавя още Аржентински.

Редица големи технологични компании също започват да развиват подобни инструменти, но българската софтуерна фирма е с около половин година преди тях в много отношения. В добавка тя ги разработва като част от ERP системата, за разлика от повечето други играчи на пазара.

Едно от най-важните предимства на новия AI модул е, че той работи във фирмена среда и данните не се използват за обучаване на основополагащите модели (foundational models). На практика фирмите използват възможностите на изкуствения интелект, но без неговите недостатъци.

Новият модул може изцяло да трансформира дейността в една фирма, да съветва нейните екипи и мениджъри в контекста на дейността, да следи за грешки в работата им, да обучава нови служители, както и да предлага подобрения в дейността на база на наличните фирмени данни. Работата на всеки член на екипа може да се ускори значително, а грешките – да се сведат до минимум. Дейността по въвеждане на нов служител във фирмата например може почти изцяло да се прехвърли на изкуствения интелект, спестявайки часове от времето на по-старши членове на екипа. В добавка изкуственият интелект на ERP.BG може да служи като арбитър в спорове между колеги, отново на база на подробните си познания за процесите във фирмата.

Компанията ще предлага две версии на своя AI модул – Basic и Advanced. Първата включва личен асистент, достъпен удобно в бизнес софтуера, който може да комуникира с всеки служител, да му асистира и да прави анализи на база на данните от ERP системата. Advanced версията от своя страна позволява пълна персонализация на езиковия модел, неговото обучение (трениране) и на практика създаването на собствен фирмен изкуствен интелект, който познава в детайли работата на компанията. В добавка с него могат да се създават йерархични структури от AI модели, както и да се обединяват в по-големи, които подпомагат работата в различни проекти и екипи.

Новият модул ще бъде достъпен за всички досегашни и нови клиенти на софтуерните продукти на ERP.BG след официалното представяне на тяхната версия 24. Също в нея ще бъдат пуснати и редица други новости като Agile Project Management, Team Collaboration и т.н.

Иван Аржентински споделя визията си за бъдещето на изкуствения интелект пред Actualno.com.

Прочетете цялото интервю тук.


Повече за Иван Аржентински и ERP.BG:

Иван Аржентински е технологичен предприемач с дългогодишен опит в сферата на системите за управление на бизнеса. Основател и управител е на ERP.BG – компанията, която вече 30 години успешно разработва бизнес софтуер за цялостно управление на всички бизнес процеси, задачи и данни в едно предприятие.

Под неговото ръководство ERP.BG създава и разработва ERP.net – система за управление на бизнеса, която е достъпна за малките и средни предприятия (МСП).

Платформата успешно довежда до сектора на МСП ползите от ERP софтуер, които традиционно бяха налични само за големите компании при използването на този тип системи.

ERP.BG продължава да разработва иновативни бизнес инструменти от най-съвременно технологично поколение, ориентирани към хората. Ключови постижения като персонализацията, интеграцията, мобилността, опростяването на бизнес процесите, автоматизацията и лесната употреба са сред водещите фактори, които движат развитието на системата и до днес.

Всеобхватният комплект от модули и приложения продължава да се разширява, допълвайки непрекъснато платформата за цялостно управление на бизнеса ERP.net с нови инструменти за нови възможности за потребителите.

За автора