Алое Ко предлага ERP система под наем “All Inclusive” за малки и средни фирми

Дата:

Автор:

Софтуерната фирма Алое Ко стартира предлагането под наем на Mini версията на своето ERP решение EnterpriseOne. Предложението включва лицензи (до 10 работни места), внедряване (до 80 консултантски часа), поддръжка (с включен абонамент за гореща линия) и актуализации на EnterpriseOne Mini, както и вградено решение EnterpriseOne CRM. То е от типа All-inclusive – отразява пълните разходи за проекта и няма скрити утежнения. Освен това при заплащане на месечната цена в продължение на три години, клиентът ще има възможност да закупи постоянен лиценз за системата срещу символичната сума от 1 лв.

Предложението следва световната тенденция за използването на софтуерни продукти под наем, която вече намира отражение и в България. В глобален мащаб като основни причини за все по-масовото предпочитане на този модел пред закупуването на лицензи, се посочват настоящата икономическа обстановка, както и зрелостта на пазара за предлагането на софтуер под наем.

Възможността за използване на ERP система под наем ще улесни малките и средните предприятия, чиито мениджъри виждат значението на ERP за развитието на бизнеса си, но нямат необходимия бюджет за това. Оптималното управление на ресурсите в тези организации може да се окаже ключово за оцеляването им и утвърждаването им на пазара. Възможността да разполагат със система за управление на бизнеса, без това да натоварва бюджета им, ще спомогне много за оптимизирането на разходите, което е ключова цел на повечето бизнеси в момента. Друго предимство е, че те могат лесно да планират целия разход по проекта, защото предложението на Алое Ко е от типа All-inclusive и освен посочената месечна такса няма други разходи.

„Стремежът на Алое Ко е да отговори на специфичните потребности на своите клиенти в настоящия момент и да осигури достъпно решение за управление на бизнеса, независимо от размера на организацията. Предложението е насочено към малкия и средния бизнес. То дава възможност за повишаване на ефективността на организациите при настоящите условия на оскъдни ИТ бюджети, без необходимостта от извършване на голяма инвестиция. Съществено предимство е, че в цената са включени всички компоненти на един ERP проект – така клиентите могат точно да планират разходите си, получавайки цялостна представа за цената и без да се страхуват от скрити утежнения върху нея“ – посочва Иван Аржентински, управител на Алое Ко.

Цената на целия пакет услуги е 399 евро (без ДДС). Ако клиентът заплаща тази цена в продължение на три години, той придобива перманентен лиценз за EnterpriseOne срещу 1 лв. По този начин използването на решението под наем е и инвестиция в придобиването му след изтичане на тригодишния срок. На практика офертата дава възможност за изплащане на ERP продукта, когато резултатите от проекта вече са на лице и реално е добавена стойност към бизнеса на организацията.

За автора