Алое Ко предлага оптимизирана инсталация на ERP система за дистрибуторски фирми

Дата:

Автор:

Фирма Алое Ко (https://erp.bg/) предложи на българския пазар оптимизирано внедряване на своята ERP система EnterpriseOne, специално за търговски компании, включително дистрибутори, мобилни търговци и ритейл вериги. Опцията важи както за малки, така и за средни фирми. Тя включва по-бърза и ценово достъпна инсталация на стартовата база, включително всички важни за търговската дейност функционалности, както и редица допълнения, насочени към повишаване на продажбите, запазване на взаимоотношенията с клиентите и подобряването на логистиката. Предложението включва предварителна настройка на схема за връзка със системите за продажба, включително директните продажби, възможност за поръчкови продажби, мобилна търговия (връзка с решението MobileSeller на Алое Ко), ритейл дейности, възможност за получаване на онлайн поръчки от вериги. Освен това в базовата инсталация са включени предварително настроена схема за маршрутизация на експедицията, схема за следене на статуса на плащанията и категоризиране на закъсненията, както и предварително настроени схеми за осчетоводяване, покриващи всички изисквания, свързани със счетоводството.

„През последните месеци дистрибуторският сегмент се развива с бързи темпове, въпреки рецесията, свидетели сме на стъпването на още няколко чуждестранни ритейл вериги, което активизира и дистрибуторите на бързооборотни стоки. Появата на нови играчи, както и силните позиции на опериращите до този момент компании засилват конкуренцията в сектора, при това в условията на криза. Фирмите се нуждаят от всяко допълнително конкурентно предимство и нашата цел е да им предложим няколко добри възможности за повишаване на тяхната конкурентоспособност“ – обяснява Иван Аржентински, управител на фирма Алое Ко – „Опитът ни от внедряване на ERP системи в различни по големина търговски фирми, ни позволява да обобщим най-често срещаните нужди и да ги подготвим предварително в системата. Хубаво е също, че успяхме да го направим при намаляване на времето за инсталация, както и при съществена редукция в цената на внедряването.“

Оптимизиране на продажбите

EnterpriseOne включва богата CRM функционалност, която позволява значително оптимизиране работата на търговските служители. CRM (Customers Relationships Management) представялва клас софтуерни решения за бизнеса, насочен към управление на взаимоотношенията с клиентите. Интегрираната в EnterpriseOne CRM система включва богати възможности за проследяване и контрол на дейността на търговците, включително назначаване на задачи, срещи, посещения, въпросници, запитвания от клиенти, вписване на потенциалните сделки, оферти, както и резултатни продажби. Освен това на разположение на търговските служители са вграденият фирмен календар на събитията и картон на клиента, който интегрира нефинансова и финансова информация – задачи, срещи, запитвания, данни за продажби, фактури и плащания. Алое Ко предлага тези функционалности и отделно, като част от решението EnterpriseOne CRM.

По-добра логистика

Управлението на логистиката е решаващо за постигането на баланс между поддържането на наличности, които да отговорят във всеки момент на нуждите на клиента и същевременно предотвратяване на дългото застояване на стоки в складовете. „Освен стандартните функции, модул „Логистика“ на EnterpriseOne включва някои услуги с добавена стойност, като например възможност за следене в реално време както на текущите наличности, така и на т.нар. ATP (Свободни за обещаване). Освен това системата има вградена функция DRP (Планиране на дистрибуцията), която позволява да се следи наличността във всички складове. Управлението на склада включва складови места, както и специален модул за максимално автоматизиране на работата с баркод четци“ – добавя Аржентински.

Лесна употреба, оптимизирана за търговска дейност

С EnterpriseOne се работи свободно през Интернет, като системата интегрира в реално време дейността на офис служителите, мобилните търговци, магазините и складовете. Красивият и гъвкав интерфейс дава възможност за детайлно настройване на изгледа на всяка форма, включително показването и скриване на „панели” и полета, задаването на задължителни полета, както и полета през които се преминава с Enter. Друго предимство на EnterpriseOne е възможността за таблично и графично представяне на документния модел на фирмата, с големи възможности за персонализация, според конкретните желания на клиента. Системата се администрира лесно, а повечето дейности, като актуализация и архивиране стават автоматично. Повече информация за предимствата на EnterpriseOne е достъпна тук: https://old.erp.bg/. Отчитайки трудностите, които много компании имат в настоящия момент, фирма Алое Ко предлага EnterpriseOne и на изплащане, позволявайки клиентите да започнат да печелят от използването на ERP системата още преди да са си платили за нея.

За автора