Алое Ко ще открие изходния код на своята бизнес система InfoStar

Прекратява се поддръжката на продукта, като ще се даде възможност на всички използващи го компании, да преминат към ERP системата EnterpriseOne при запазване на досегашните си инвестиции.

Дата:

Автор:

Българската софтуерна компания Алое Ко обяви, че ще прекрати поддръжката на своята бизнес система InfoStar, считано от 1 май 2013 година. След тази дата компанията ще открие изходния код на софтуера и ще го направи достъпен за трети страни. Системата InfoStar е сред водещите български корпоративни софтуерни решения в продължение на 20 години, обхващайки на практика целия период на развитие на бизнес софтуера в България. След откриването на нейния изходен код на 1 май 2013 г., всеки желаещ разработчик ще може да я използва, да я инсталира безплатно и да я поддържа срещу заплащане. Никой обаче няма да има право да продава лицензи за InfoStar. Освен това външните разработчици ще могат да изменят кода на софтуера, но не и да го преименуват или превръщат в нов продукт. Последната актуална версия на InfoStar към 01.05.2013 г. ще бъде публикувана на уеб адрес www.erp.bg.

„За софтуерния бранш 20 години е един много дълъг период и днес бизнесът се нуждае от нови класове решения – ERP системи, Business Intelligence (BI) и CRM функционалности. Днес InfoStar е на предела на своя технологичен потенциал, а същевременно Алое Ко от години развива собствена пълноценна ERP система – EnterpriseOne, която разполага с мощен CRM модул, вградени BI функционалности, както и онлайн базирана версия. Това е и причината да вземем решение за прекратяване поддръжката на InfoStar” – обясни Иван Аржентински, управител на Алое Ко – „След 1 май 2013 г. всеки ще може да си използва решението за редица функции като фактуриране, склад и др., но не препоръчваме то да се използва за счетоводство.“

Някои от клиентите на Алое Ко, които имат активен „Фирмен“ или „Премиен“ абонамент към 1 май 2013 г., ще получат удължена гаранционна поддръжка до 31.12.2013 г. Освен това всички клиенти, закупили InfoStar, ще получат възможност да преминат към ERP системата EnterpriseOne, при запазване на всички инвестиции, вложени в досегашното решение.

„Това ще им позволи да запазят инвестицията си и същевременно – да получат всички нови предимства на една пълноценна бизнес система от клас ERP. Тя ще бъде прецизирана според индивидуалния им бизнес модел, с възможност за прехвърляне на всички номенклатурни данни и информация. Желанието ни е, прекратявайки поддръжката на един успешен за времето си продукт, да предоставим на клиентите си нови възможности за увеличаване на приходите и подобряване на ефективността им“ – добави Аржентински.

Повече за Алое Ко

Алое Ко е един от първите български разработчици на системи за управление на бизнеса, с над 17-годишен опит в разработката, внедряването и поддръжката на такива решения. Компанията има специфичен опит и завършени проекти в сегментите търговия на едро и дребно, печатарска индустрия, хранително – вкусова промишленост, текстил,  строителство и строителни материали, хотелиерство, филмопроизводство, транспортна дейност и реклама. В Алое Ко работят над 15 висококвалифицирани специалисти, включително екипи за внедряване, за техническа поддръжка, за гореща телефонна и онлайн поддръжка.

За автора