Алое Ко подкрепя българското читалище „Гоце Делчев – 1927”

Дата:

Автор:

Българската софтуерна компания Алое Ко ще подкрепи празнуването на Деня на народните будители, 1 ноември от членовете на читалище „Гоце Делчев – 1927”. Голяма част от тях традиционно честват този празник в изселническите земи на своите деди в сегашна Гърция и Македония. Те отиват на поклонение в манастира „Св. Георги”, символ на града на Гоце Делчев – Кукуш, сега преименуван на Килхис, подаряват икона и изнасят концерт. Тази година честването ще бъде възможно с подкрепата на фирма Алое Ко. Планирани са изпълнения на македонски танци от двата състава на читалището – „Болярка” и детския състав, а поетът Румен Леонидов ще прочете поема, посветена на неговия дядо Леонид воевода, загинал за свободата на България.

„Въпреки че фирмата ни работи в иновативни сфери, като бизнес софтуера, ние се чувстваме силно заангажирани със запазването на българските традиции и затова съвсем естествено взехме решение да подкрепим инициативата на Читалище „Гоце Делчев – 1927”. Освен това Алое Ко развива разнообразни дейности в подкрепа на образованието, партнираме си с редица български университети в сферата на обучението по нови технологии и сътрудничеството с една от най-старите образователни институции, каквото е Читалище „Гоце Делчев – 1927” е част от тази дългосрочна политика“ – заяви Наталия Футекова, управител на Алое Ко.

Повече за Читалище „Гоце Делчев – 1927”

Читалище „Гоце Делчев – 1927” е може би най-старото читалище в район Илинден. Създадено е от бежанци от Вардарска Македония и Беломорска Тракия, които са се заселили още в началото на века по тези места. И днес техните потомци, които живеят в този квартал и са членове на читалището пазят спомена за подвига на своите деди, които са дали живота си за свободата на България.

Повече за Алое Ко

Алое Ко е един от първите български разработчици на системи за управление на бизнеса, с над 19 годишен опит в разработката, внедряването и поддръжката на такива решения. Компанията има специфичен опит и завършени проекти в сегментите хранително – вкусова промишленост, текстил, печатарска индустрия, хардуерна индустрия, строителство и строителни материали, търговия, недвижими имоти, застраховане, хотелиерство, филмопроизводство, транспортна дейност и реклама. В Алое Ко работят 15 висококвалифицирани специалисти, включително екипи за внедряване, за техническа поддръжка, за гореща телефонна и онлайн поддръжка.

За автора