API интерфейс към EnterpriseOne ERP

Алое Ко създаде интерфейс за външни приложения (API) за своята ERP система EnterpriseOne. Интерфейсът ще позволи на компаниите, внедрили системата, да я интегрират по-лесно с електронни магазини, софтуерни телефонни централи, както и разнообразни други бизнес приложения…

Дата:

Автор:

Българската софтуерна компания Алое Ко създаде интерфейс за външни приложения от типа API за своята ERP система EnterpriseOne. API (от англ. Application Programming Interface) е интерфейс, който предоставя на външните софтуерни разработчици възможности за по-лесно и опростено създаване на нови приложения, като им спестява изучаването на различни пластове от операционната или друга софтуерна система, за която е създаден. Напоследък този подход нашумя покрай разработката на външните приложения за най-популярните мобилни операционни системи, както и за социалните мрежи, което обогати много тези платформи. При бизнес софтуера създаването на интерфейс за външни разработчици все още не е толкова разпространено, но очакванията са скоро то да спомогне за тяхното по-бързо развитие и обогатяване с допълнителни функции.

“Създавайки API среда за нашата ERP система, ние добавихме допълнителна стойност към нея. Новият интерфейс позволява на всички наши клиенти, внедрили системата EnterpriseOne пълна свобода да я интегрират, със софтуерни решения, разработени от трети страни. Очаквам това да улесни свързването на нашата система със съществуващите информационни продукти във фирмите, да спомогне за нейното по-оптимално използване и в крайна сметка да увеличи значително ефективността на използващите я екипи” – сподели Иван Аржентински, управител на Алое Ко.

За да улесни максимално своите клиенти, Алое Ко стартира и партньорство с фирма Методия, която ще препоръчва като интегратор на EnterpriseOne с други софтуерни приложения и външен разработчик за всички тях.

Новият API интерфейс включва софтуерните библиотеки на EnterpriseOne, както и много пълна документация. Той е особено подходящ за интеграция на ERP системата с онлайн магазини, CRM системи, решения за автоматизация на производството, различни индустриални системи, такива за контрол на достъпа, за сигурност и др. Освен това той дава възможност на компании, които искат да свържат своите фирмени сайтове с ERP системата си, да извеждат различни данни и показатели от тях онлайн. Интерфейсът е подходящ и за интеграция на ERP със софтуерни телефонни централи и различни други VoIP приложения.

За автора