Новата версия на ERP системата EnterpriseOne променя начина, по който използваме мобилните устройства

Дата:

Автор:

Употребата на смартфони и таблети през последните месеци еволюира с бързи темпове и от устройства, които сме използвали предимно, за да достъпваме съдържание, те постепенно се превръщат в инструменти за създаване на такова. Достъпът до новини, филми, игри, книги или информация за времето беше само началото. Днес потребителите на мобилни устройства все по-често ги включват не просто за да консумират, а и да генерират съдържание през тях. Един чудесен пример за тази тенденция е новата версия 2014/1 на EnterpriseOne – първата българска ERP система, изцяло оптимизирана за смартфони, таблети и чувствителни на докосване екрани.

Досега, таблетите винаги са дефинирани предимно като устройства за консумиране на съдържание и първите версии на нашата система следваха тези принципи. Това ни позволи да променим представата за достъп до бизнес информация – Business Intelligence анализи, справки, календари и др. С новата версия на EnterpriseOne на практика преодоляваме тези ограничения и правим от таблетите пълноценни устройства за създаване на разнообразна корпоративна информация. Търговските екипи, консултантите, мениджмънтът на фирмите са улеснени да извършват всички свои ежедневни задачи в движение, посредством мобилните си устройства. Цялата ERP система е оптимизирана за създаване на съдържание през „умни“ дигитални устройства, което беше много по-трудна задача“ – споделя Иван Аржентински, управляващ партньор на ERP.BG – фирмата, създател на EnterpriseOne®.

Ключова новост в новата версия е поддръжката на т.нар. тристепенен режим за работа с мобилни устройства, който включва работа изцяло с докосване, без клавиатура и мишка, и е предназначен за устройства, които нямат такива компоненти. Екранните форми и контроли, които се използват само от клавиатура и мишка се минимизират, а тези, които са предназначени за работа с докосване се извеждат на преден план. Освен това е оптимизирана и работата с компютри, които имат клавиатура и мишка, но имат и т.нар. „тъч скрийн“ (чувствителен на докосване екран). При този режим, се дава предимство на клавиатурата и мишката, но има известни оптимизации за работа с докосване. По подразбиране си остава стандартният режим на работа само с клавиатура и мишка.

Пуснахме новата версия в момент, когато предстои появата на пазара на следващо поколение мобилни устройства и операционни системи, улесняващи създаването на съдържание. Това ще позволи на нашите клиенти да се възползват веднага от иновациите в този бързо – развиващ се сегмент“ – добавя Иван Аржентински.

Повече за ERP.BG

ERP.BG (И Ар Пи България ООД) е един от първите български разработчици на системи за управление на бизнеса от клас ERP, с над 19-годишен опит в разработката, внедряването и поддръжката на такива решения. Компанията има специфичен опит и завършени проекти в сегментите търговия на едро и дребно, печатарска индустрия, хранително ¨C вкусова промишленост, текстил, строителство и строителни материали, транспортна дейност и реклама. В ERP.BG работят над 20 висококвалифицирани специалисти, включително екипи за внедряване, за техническа поддръжка, за гореща телефонна и онлайн поддръжка.

За автора