Алое Ко пуска специализирана ERP система за печатарската индустрия

Дата:

Автор:

Алое Ко представи специализирана версия на своята ERP система EnterpriseOne, създадена за фирми от печатарската индустрия. Решението съчетава всички традиционни предимства на ERP (Enterprise Resource Planning) системите с някои нововъведения, разработени специално за да улеснят работата на екипите от полиграфическия бранш. Постигната е висока автоматизация на основния процес: търговци – технолог – производство и е въведена възможност за бърза обработка на голям брой малосерийни поръчки. Това позволява на печатарските фирми да посрещат максимално гъвкаво поръчките на малкия и среден бизнес. Въведена е и автоматизация в помощ на технолозите, която им спестява време и труд, позволявайки поръчките да влязат в производство почти веднага. В добавка специализираната ERP система се предлага на достъпна цена и при изгодни възможности за разсрочено плащане, което е съобразено с факта, че повечето печатарски предприятия в България спадат към малките и средни фирми.

„Днес фирмите от печатарския бранш трябва да са по-гъвкави от всякога. Бюджетите за печатни материали често са ограничени, а поръчките са по-малки. Това усложнява управлението на ресурсите и отделните проекти от страна на печатарските компании, чиито технолози се нуждаят от нови инструменти за оптимизиране на работния процес и от по-актуална информация за наличностите и поръчките. Нашият екип разработва това специализирано решение в продължение на две години и след завършването на две пилотни внедрявания в печатарски компании, мога да кажа, че днес имаме цялостно решение, отговарящо напълно на изискванията на фирмите от сектора“ – убеден е Иван Аржентински, управител на Алое Ко. „ERP пазарът се развива с бързи темпове и една от водещите тенденции е появата на повече вертикални решения, тъй като компаниите в сектора натрупват по-сериозен опит при внедрявания в различни браншове. Затова пускането на специализирано ERP решение за печатарските компании, след като вече предлагаме такова за дистрибуторски фирми, е съвсем естествен пазарен ход и част от нашата дългосрочна политика“ – добави мениджърът.

След успешното завършване на първите пилотни проекти на новото решение, екипът на Алое Ко е натрупал опит и е подготвил предварително стартова база, което намалява значително консултантските разходи при бъдещи проекти. Версията за печатарски компании на ERP системата EnterpriseOne включва всички стандартни функционалности, включително планирането на материали, склад, счетоводство и др. Освен това системата се предлага с напълно функционално CRM (Customers Relationship Management) решение, което оптимизира работата с клиентите, организирането на маркетингови кампании, както и привличането на нови клиенти.

За автора