ERP.BG партнира на първата бакалавърска програма по бизнес софтуер

Дата:

Автор:

ERP.BG ще бъде партньор в първата бакалавърска програма по бизнес софтуер в Европа. Програмата, наречена „ИТ анализ и бизнес стратегии“ ще стартира през есента, а записванията за нея вече започнаха. Участието на ERP.BG е в рамките на цялостната политика на компанията ни, свързана с образованието и създаването на кадри за сегмента на бизнес софтуера.

Тя е създадена от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) в партньорство с ERP Academy. Основно нейно предимство е, че комбинира академичния потенциал на ВУЗФ с практическия опит на дългогодишни мениджъри и специалисти от водещи компании, сред които е и ERP.BG.

Специалността е с икономически профил и е подходяща за всеки, който търси реализация в сферата на информационните технологии, без да е програмист. Тя ще подготвя консултанти по внедряване, продажба, развитие и поддръжка на системи за управление на бизнеса.

Завършилите бакалавърската програма „ИТ анализ и бизнес стратегии“ ще се дипломират като специалисти по внедряване на бизнес софтуерни решения. Те ще могат да направят успешна кариера както в компании за бизнес софтуер, така и в ИТ отделите на производствени предприятия, банки, търговски вериги и други фирми, използващи системи за управление на бизнеса, както и в чуждестранни компании. В момента търсенето на подготвени кадри в областта е изключително голямо, а заплащането на такива специалисти е много над средното за страната.

Припомняме, че ERP.BG е партньор и в първата у нас магистратура по бизнес софтуер.

За автора