ERP.BG прекрати поддръжката на софтуерната система InfoStar®

В края на годината компанията ще отвори изходния код на решението и ще позволи на всеки желаещ да го променя и доразвива безплатно.

Дата:

Автор:

Считано от 1 юни 2013 г. българската компания за разработка на бизнес софтуер ERP.BG прекратява поддръжката на своята софтуерна система InfoStar®. Това означава, че клиентите, закупили софтуера, ще имат възможност да го използват и занапред, но не и да получават обновления от екипа на ERP.BG, нито помощ за решаване на технически проблеми. Прекратяването на поддръжката влиза в сила две години след обявяването му през 2011 г. То няма да важи за компаниите с Фирмен / Премиен абонамент, за които ще бъде осигурена поддръжка до края на годината.

„Днес бизнес софтуерът се развива с бързи темпове и системите от клас ERP се налагат като ключов компонент от фирмената информационна инфраструктура. Затова ние разработихме ERP системата EnterpriseOne®, която отговаря напълно на изискванията към едно модерно бизнес решение. В нея екипът ни ще концентрира усилията си в бъдеще. Всички наши клиенти, използващи InfoStar®, които мигрират своя бизнес към EnterpriseOne® до края на годината, ще запазят изцяло инвестициите си, направени в старата система, чиято стойност ще им бъде приспадната при закупуването на новата“ – заяви Иван Аржентински, управляващ партньор на ERP.BG.

Клиентите, които изберат да използват InfoStar® и занапред пък ще могат да доразвиват системата, тъй като след датата на прекратяване на поддръжката тя ще бъде напълно безплатна и с отворен код. Това означава също, че те ще могат да си заявяват неограничен брой допълнителни работни места, както и да ползват продукта за търговски и складови операции, но не и за счетоводни цели след указания срок, тъй като той няма да бъде актуализиран спрямо настъпили промени в законодателството.

До края на годината ERP.BG ще предостави безплатно ключове, а от началото на 2014 г. ще пусне системата за генериране на ключове. Същевременно изходният код на InfoStar® ще бъде открит, което ще позволи на всеки желаещ да доработва и променя решението.

Повече за ERP.BG

ERP.BG ( И Ар Пи България ООД ) е един от първите български разработчици на системи за управление на бизнеса, с над 20-годишен опит в разработката, внедряването и поддръжката на такива решения. Компанията има специфичен опит и завършени проекти в сегментите търговия на едро и дребно, печатарска индустрия, хранително – вкусова промишленост, текстил, строителство и строителни материали, хотелиерство, филмопроизводство, транспортна дейност и реклама. В ERP.BG работят над 20 висококвалифицирани специалисти, включително екипи за внедряване, за техническа поддръжка, за гореща телефонна и онлайн поддръжка.

За автора