ERP.BG дари компютри на 176-то Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Негован

Дата:

Автор:

Българската софтуерна компания ERP.BG дари шест компютъра на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Негован. Това става непосредствено след като шест от старите компютри на учебното заведение са изгорели и то се е оказало в невъзможност да организира пълноценно учебния процес.

Училището е малко и трудно се издържа само. Към момента в него учат 144 деца от предучилищна група до 8 клас и всички те се обучават по информатика. Най-малките ученици например се учат да рисуват и пишат текстове на компютър, което им създава полезни навици за работа с различни софтуерни програми и им разкрива потенциала на компютрите.

Обучението по информационни технологии още от ранна възраст е от голямо значение за бъдещото развитие на тези деца и за натрупване на базови познания, които в последствие те да надградят в средното и висшето си образование. Като директор на училище в малко населено място искам моите ученици да получат равен старт в живота със своите връстници от големите градове и затова акцентирам особено много на придобиването на компютърни умения и познания. Същевременно ние не разполагаме с голям бюджет и всяка подкрепа е важна за нас. Затова бих искал да изкажа дълбоката си благодарност на всички спонсори, които помагат на училището ни, както и на госпожа Наталия Футекова, чиято помощ дойде тъкмо навреме, в момент когато децата нямаха на какво да се обучават в часовете по информатика“ – споделя директорът на училището Николай Радулов.

През последните години той развива активна дейност по привличане на спонсори, с чиято помощ да подобри условията за учениците и да им гарантира възможно най-доброто обучение в перспективни сфери като информационните технологии. Въпреки че повечето компютри, с които разполага училището, са стари и са недостатъчно на брой, директорът има амбиция да отвори втора зала за компютри, за да отдели големите от малките ученици.

През последните години образованието се променя с бързи темпове, появяват се нови технологии и модели на преподаване. Тези иновации обаче не навлизат равномерно във всички учебни заведения и докато в големите градове учениците използват таблети и дигитални дъски за писане, училищата в по-малките населени места често изпитват трудности дори да предоставят на всичките си ученици достъп до компютри. Впечатляващи са усилията, които прави директорът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Николай Радулов в това отношение и се радвам, че успяхме да помогнем на училището във важен момент“ – посочва Наталия Футекова, управляващ партньор на ERP.BG.

Повече за ERP.BG

ERP.BG (И Ар Пи България ООД) е един от първите български разработчици на системи за управление на бизнеса от клас ERP, с над 19-годишен опит в разработката, внедряването и поддръжката на такива решения. Компанията има специфичен опит и завършени проекти в сегментите търговия на едро и дребно, печатарска индустрия, хранително ¨C вкусова промишленост, текстил, строителство и строителни материали, транспортна дейност и реклама. В ERP.BG работят над 20 висококвалифицирани специалисти, включително екипи за внедряване, за техническа поддръжка, за гореща телефонна и онлайн поддръжка.

За автора