ERP.BG представи мобилно CRM решение за нуждите на малкия и среден бизнес

Дата:

Автор:

Българската софтуерна компания ERP.BG представи мобилни CRM и ERP решения за малкия и среден бизнес на провелата се вчера шеста CRM конференция MySuccess. В нея взеха участие представители на големи български предприятия, ИТ експерти и медии.

Иван Аржентински, управител на ERP.BG започна презентацията си, анализирайки основните бизнес потребности на микро, малките и средните предприятия, а именно необходимостта от честа смяна на бизнес процеси и роли, бързина и гъвкавост при офериране и интегрирано управление на фирмената комуникация. В отговор на маркираните нужди компанията представи своята всеобхватна ERP система EnterpriseOne, една от първите ERP системи, оптимизирани за директно използване върху таблет. Решението преобърна представата за използване на таблета само като устройство за консумиране на съдържание. Г-н Аржентински демонстрира тристепенната “touch” оптимизация на EnterpriseOne, която превръща таблетите в пълноценни устройства за създаване на разнообразна корпоративна информация. Така фирмите не само могат да проверяват календара си, да гледат отчети и анализи, а и да изготвят нови документи като оферти и договори още докато са при клиента.

В рамките на конференцията MySuccess софтуерната компания представи и своя многоплатформен интерфейс за създаване на приложения (API – Application Programming Interface). Чрез него партньори на ERP.BG могат лесно да разработват софтуер, който е напълно интегриран с продуктите на компанията. Иван Аржентински представи пред аудиторията и две от първите партньорски приложения – уеб продуктов каталог, който позволява интеграция на системата за управление на бизнеса EnterpriseOne с онлайн магазини и премахва нуждата от тяхната администрация, както и Mobile Seller за мобилни продажби. Той представлява мобилно приложение за платформата Android, което превръща смартфона или таблета в пълноценно устройство за мобилни продажби, с което могат да се извършват ex-van продажби, събиране на поръчки и поддържа до 400 000 продукта.

Сред акцентите в презентацията на ERP.BG беше и услугата „хостинг на ERP система“, която позволява на клиентите да използват изцяло онлайн продуктите на компанията. Този подход има редица предимства, включително много по-ниски разходи, премахване на капиталовите разходи за сървърно оборудване, лицензи, прилежаща инфраструктура и заплати за ИТ специалисти, много по-висока степен на сигурност и надеждност, както и по-голяма гъвкавост при добавянето или премахване на работни места. Почти всички нови клиенти на ERP.BG използват хостнати от компанията бизнес софтуерни решения, а някои от старите клиенти също се насочват към този вариант.

Към края на презентацията си компанията анонсира нов CRM пакет за управление на взаимоотношенията с клиентите Cloud Office CRM, насочен към малките и микро фирми в България. „Облачната“ система Cloud Office CRM включва всички функционалности на CRM (Customer Relationship Management) модула към системата за управление на бизнеса EnterpriseOne на ERP.BG и е изцяло онлайн базирана. Към нея ще се предлага напълно безплатен модул за обединени комуникации и ще бъде достъпна за клиенти от началото на следващата година само срещу 99 лв на месец за три конкурентни потребителя.

„Пускаме Cloud Office CRM с цел да позволим на малките български фирми да използват пълноценно най-новите технологии за управление на взаимоотношенията с клиентите, конкурирайки се по-успешно с големите компании на пазара. Точно затова взехме решение да предложим към новата система като бонус и пълноценно решение за обединени комуникации, което ще повиши значително ефективността на малкия бизнес“ – посочва Иван Аржентински, управляващ партньор на ERP.BG.

Използването на Cloud Office CRM ще позволи на фирмите лесно да добавят други функционалности, когато бизнесът им се разшири и да получат пълноценна ERP (Enterprise Resource Planning) с минимални ресурси и усилия. Добавянето напълно безплатно на модул за обединени комуникации от своя страна ще даде на предприемачите пълна свобода при използването на CRM системата през мобилни устройства, създавайки един своеобразен виртуален офис, в който информационните и комуникационни услуги са в облака. Служителите могат пълноценно да оптимизират своите отношения с клиенти, партньори и доставчици, да организират в движение своите задачи, да издават фактури на място при клиента, както и да извършват продажби в движение.

Повече за ERP.BG

ERP.BG (И Ар Пи България ООД) е един от първите български разработчици на системи за управление на бизнеса от клас ERP, с над 19-годишен опит в разработката, внедряването и поддръжката на такива решения. Компанията има специфичен опит и завършени проекти в сегментите търговия на едро и дребно, печатарска индустрия, хранително ¨C вкусова промишленост, текстил, строителство и строителни материали, транспортна дейност и реклама. В ERP.BG работят над 20 висококвалифицирани специалисти, включително екипи за внедряване, за техническа поддръжка, за гореща телефонна и онлайн поддръжка.

За автора