ERP.BG започна партньорство с фондация „Подарете книга”

Доброволческата организация осигурява професионално обучение и подпомага реализацията на младежи от социални домове.

Дата:

Автор:

Софтуерната фирма ERP.BG започна партньорство с фондация „Подарете книга”. Компанията направи финансово дарение на доброволческата организация, която помага на деца от социални домове да получат професия и реализация в живота.
От четири години доброволците на „Подарете книга” посещават домове на деца, лишени от родителска грижа, в цялата страна. От създаването на организацията през 2010-та година до сега доброволците са обиколили над двадесет домове, в които са занесли над 8 000 книги. С течение на времето фондацията помага на много деца да подобрят успеха си в училище, да намерят ментори и приятели и да поемат по пътя на своята професионална реализация.


„Децата от домовете са уморени от групови събития и истински ефект има, когато успеят да създадат трайно приятелство с някого. Тогава се чувстват ценени, обичани и значими. Промяната у онези от тях, които имат ментори, е огромна и аз съм изключително благодарна на всяка фирма, която реши да ни подкрепи. Вярвам, че средствата, които екипът на компания ERP.BG дари, ще помогнат на повече деца без родителска грижа да последват добри примери и да намерят достойна реализация в живота”, сподели председателят на „Подарете книга” Благовеста Пугьова.

Фондацията е инициатор на инициативите „И после работа” и „ИТ училище”, които осигуряват на деца от домове професионално обучение по уеб разработка, готварство, фризьорство, масаж, пеене, градинарство, животновъдство, строителство и други професии. Инициативите са изключително важни, тъй като помагат на ученици, на които им предстои скоро да завършат средното си

образование, да усвоят ключови професионални умения и да натрупат трудови навици. Впоследствие доброволците на „Подарете книга” подпомагат на своите млади приятели да намерят реализация в желаната от тях област и да не останат на улицата, след дипломиране и напускане на социалните домове.

Повече за ERP.BG

ERP.BG (И Ар Пи България ООД) е един от първите български разработчици на системи за управление на бизнеса, с над 19-годишен опит в разработката, внедряването и поддръжката на такива решения. Компанията има специфичен опит и завършени проекти в сегментите търговия на едро и дребно, печатарска индустрия, хранително ¨C вкусова промишленост, текстил, строителство и строителни материали, транспортна дейност и реклама. В ERP.BG работят над 20 висококвалифицирани специалисти, включително екипи за внедряване, за техническа поддръжка, за гореща телефонна и онлайн поддръжка.

За автора