ERP.BG подкрепи млади програмисти

Дата:

Автор:

На официална церемония в София Тех Парк бяха обявени финалистите в конкурса по програмиране CodeIT сезон 2015-2016, oрганизиран от Мусала Софт. Първи в тазгодишното издание на конкурса е Енчо Мишинев от гр. Ямбол, последван от Симеон Стойков, а трети е Виктор Терзиев.

Тържествената церемония традиционно събра освен финалистите, представители на всички компании и институции, които помагат за организирането на конкурса, сред които е и софтуерната компания ERP.BG, представена от доц. д-р Наталия Футекова.

„ERP.BG е силно ангажирана с различни образователни инициативи и проекти, насочени към развитието и подготовката на младите хора за една успешна професионална реализация. CodeIT е пример за такъв чудесен проект, в който с удоволствие взехме участие“ – коментира доц. д-р Наталия Футекова, управляващ партньор на ERP.BG.

Официални поздравления към участниците отправиха президентът на България Росен Плевнелиев, посланикът на Украйна Микола Балтажи, както и Васил Билецкий – ИТ гуру от Украйна.

CodeIT е най-елитният частен национален конкурс по информатика в България както и най-старият частен конкурс по програмиране в света. Провежда се без възрастови ограничения за участниците. Традиционно обаче в престижното състезание участват ученици и студенти с интереси в състезателното програмиране. Много от тях са настоящи и бъдещи медалисти от международни олимпиади. Този факт превръща CodeIT не само в престижно състезание за програмиране, но и в демонстрация за силата на българската школа в информатиката.

За автора