ERP.BG е сред най-бързо растящите компании в класацията Топ 100 на технологичния бранш

Дата:

Автор:

ERP.BG е сред най-бързо развиващите се компании в традиционната класация Топ 100 на технологичния бранш у нас, изготвяна всяка година от вестник Computerworld. За една година ERP.BG се е придвижила от 97-мо на 80-то място, като компанията е шеста по показател „ръст на приходите“. Класацията включва всички компании от софтуерния, хардуерния и телекомуникационния сегмент у нас. Успехът на ERP разработчика се дължи на поредица от постижения през отминалата една година, както по отношение технологичното развитие на своята ERP система EnterpriseOne, така и в сферата на бизнес развитието.

През последнaта година, екипът на ERP.BG създаде и наложи на пазара успешен онлайн вариант за използване на ERP – системата и по-конкретно изданието E1@ONLINE. Постепенното мигриране към онлайн услуга дори на съществуващи клиенти показва, че интересът към предлагането на бизнес софтуер в „облачна“ инфраструктура тепърва ще отчита нови ръстове. Облачното решение представлява една всеобхватна система, която включва всички важни компоненти от бизнес информационната инфраструктура: CRM система (Customer Relationship Management – управление на взаимоотношенията с клиентите), Производство, Складово стопанство и Логистика, Обединени комуникации, Мобилна търговия, POS (Point Of Sale – точка на продажба), Финанси, Управление на проекти, вграден BI модул (Business Intelligence – бизнес анализи) и др.

EnterpriseOne се наложи като една от първите ERP – системи в световен мащаб, които са пълноценно оптимизирани за директно използване на таблет. При това не става въпрос само за допълнителни приложения с ограничени възможности, а пълната функционалност на решението е достъпно през мобилни устройства. Ориентирахме се рано в тенденцията за навлизането на мобилността при бизнес софтуера и това ни позволи да сме готови със завършено решение точно когато пазарът имаше нужда от него. Тази инвестиция в бъдещето до голяма степен спомогна за последвалия ръст и днешните ни позиции в бранша“ – посочва Иван Аржентински, управляващ партньор на ERP.BG.

От ключово значение за ръста на ERP.BG е и създаването на екосистема от софтуерни фирми – партньори, които разработват приложения за EnterpriseOne, както и развита екосистема от консултантски фирми, които внедряват ERP системата. Междувременно беше успешно внедрена учебна програма, базирана на EnterpriseOne в два български университета. През последната година компанията разшири позициите си в ИТ бранша, стана член на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) и заздрави партньорството си с националния клуб по предприемачество Start It Smart, който подкрепя млади екипи в опита им да стартират бизнес.

Повече за ERP.BG

ERP.BG (И Ар Пи България ООД) е един от първите български разработчици на системи за управление на бизнеса от клас ERP, с над 19-годишен опит в разработката, внедряването и поддръжката на такива решения. Компанията има специфичен опит и завършени проекти в сегментите търговия на едро и дребно, печатарска индустрия, хранително ¨C вкусова промишленост, текстил, строителство и строителни материали, транспортна дейност и реклама. В ERP.BG работят над 20 висококвалифицирани специалисти, включително екипи за внедряване, за техническа поддръжка, за гореща телефонна и онлайн поддръжка.

За автора