Иван Аржентински коментира ERP системите в „Клуб Investor“ по Bloomberg TV Bulgaria

ERP.BG ще вземе участие в програмата UniStart, която се  организира за втора поредна година от Бизнес Клуб УНСС.

Дата:

Автор:

Иван Аржентински – основател и управляващ съдружник на ERP.BG беше специален гост в предаването „Клуб Investor“ по Bloomberg TV Bulgaria. Пред водещия на предаването Ивайло Лаков той говори за необходимостта и ползите от внедряване на ERP системи и какво е проникването на бизнес софтуера в българските организации.

Иван Аржентински сподели, че ако една компания порасне толкова, че да има нужда от ERP система, то тя вече е закъсняла, защото липсата й се осъзнава в момента, в който започнат да се забравят поръчки, да се губи информация при комуникацията и да се къса веригата.

Заедно с другия гост в предаването коментираха и темата за дигитализираното производство и дали българската икономика е готова за четвъртата индустриална революция. По думите на Аржентински “нивото на българските компании е такова, че тепърва се въвеждат ERP системи, а четвъртата индустриална революция може да започне тогава, когато отдавна вече такива системи функционират в производството”.

Въвеждането на ERP система в една компания отнема от 3-4 до 36 месеца, каза още основателят на ERP България. “Това е процес на пакетиране и реаранжиране на процесите във фирмата”. Според него пазарът на ERP системи в България тепърва ще расте – към момента едва около 10% от фирмите, които имат потенциала да използват такива системи са ги внедрили.”Регистрираме доста голям интерес и поемаме много нови проекти, а това със сигурност е индикатор за съживяване на българската икономика”, каза още Аржентински.

Цялото предаване можете да гледате в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

За автора