М Холдинг управлява бизнеса си с помощта на ERP платформата EnterpriseOne

Дата:

Автор:

Българската компания “М Холдинг” обединява 10 фирми с различен тип дейност, позиционирани в САЩ, Канада, Гърция и България. За тяхното управление се доверява на erp.bg, като основните причини за това са възможностите на EnterpriseOne за работа в България и чужбина, неговата гъвкавост и леснота при употреба, които водят до много по-малки срокове и бюджет за внедряване в сравнение с традиционните ERP системи.

EnterpriseOne e съвременно ERP решение, което покрива всички изисквания и нужди, свързани с интегрираното и всеобхватно планиране, управление, контрол и анализ във всички производствени и бизнес процеси в една компания. Системата представлява едно цялостно бизнес решение, което не се нуждае от скъпи и сложни интеграции с други платформи. ERP.BG е първия разработчик в България, който създаде интерфейс за разработка на външни приложения (т.нар. API – Application Programming Interface) към своята ERP система. Тя първа премина и през всеки от основните етапи, предшествали превръщането на бизнес софтуерните решения в цялостни екосистеми – интеграцията на ERP с офисните комуникации, мобилния достъп до ERP решенията, както и тяхната миграция към „облачна“ инфраструктура. През отминалата година ERP.BG стигна дори по-далеч в този процес, създавайки собствен език за програмиране към EnterpriseOne и днес компанията е много добре позиционирана за промяната в сектора и навлизането на отворените екосистеми в него.

Сред изискванията към новия продукт, с който „М Холдинг“ да управлява своята мащабна дейност са оптимално съотношение цена – качество, но и бързото внедряване, тъй като екипът има и кратки срокове заради отварянето на производствена база в САЩ. В нея постъпват част събраните над 10 000 тона облекла годишно чрез контейнерите за освобождаване от нежелани дрехи, собственост на „М Холдинг“, които са разположени на територията на 11 американски щата. След като постъпи, стоката се сортира по различни критерии – качество, сезонност, или по артикули. За управлението на своята дейност холдингът се спря на българската ERP система EnterpriseOne, която отговаря най-много на техните изисквания и се оказва изключително гъвкава и адаптивна, което е от ключово значение за управлението на тяхната мащабна дейност в няколко различни точки на света. Реализацията на проекта е дело на пловдивската консултантска фирма ITC Consult, внедрител и златен партньор на ERP.BG, които са част от иновативната партньорска мрежа NetProject на софтуерната компания.

За автора