Доц. д-р Наталия Футекова с награда за академични постижения и номинация за международния формат TOYP

Дата:

Автор:

На тържествена церемония в София Junior Chamber International – България връчи за втора поредна година наградите на десетте най-изявени млади личности на страната.

Проектът е част от световноизвестния формат The Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”). Той цели всяка година да бъдат отличавани  млади хора, които изпъкват с качествата си в избраните от тях области на развитие, и които могат да послужат за пример на младите хора по света.

Десетте най-изявени млади личности на България за 2016 бяха избрани от престижно 22-членно жури. Сред тях е доц. д-р Наталия Футекова – основател на ERP Academy. Тя спечели награда в категорията „Академични постижения или лидерство“.

Всички отличени вече са номинирани и за международния формат TOYP, където ще бъдат оценявани наред с доказали се млади хора от цял свят. Връчването на наградите TOYP  започва от САЩ през далечната 1938 г. като през годините преминава през редица трансформации. От 1983 г. те започват да се провеждат и в други държавите, където има представителства на JCI. С наградата TOYP през годините са отличени личности като Елвис Пресли, Джеки Чан, Джон Кенеди, Хенри Кисинджър и други.

Състава на журито: Д-р Анна-Мари Виламовска – секретар на президента на Република България за иновационна и здравна политика; Асен Василев – министър на икономиката, енергетиката и туризма в състава на служебното правителство на Марин Райков; Георги Генчев – създател и ръководител на Информационния портал за неправителствените организации в България www.ngobg.info); Георги Тошев – журналист, телевизионен водещ, режисьор, продуцент; Десислава Василева – управляващ директор на комуникационната агенция Айдия Пи Ар енд Адвъртайзинг и съдружник в уеб агенцията Dea Solutions; Детелина Смилкова – вицепрезидент на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ); Ивайло Христов – основател на Dev.bg; Йордан Йовчев – гимнастик и председател на Българската федерация по спортна гимнастика; Йордан Недев – член на съвета на директорите на най-голямата българска ИТ организация Сирма Груп Холдинг и бивш директор на БДЖ; Крис Георгиев – член на Борда на StartUP Фондация, организатор на Startup Weekend Sofia; Марина Стефанова – изпълнителен директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН; Д-р Милен Врабевски – основател и управляващ собственик на Комак Медикал – частна компания за научно-изследователска и развойна дейност в областта на клиничната медицина; Мирослав Боршош – директор на Националния дворец на културата; Невена Мирчева – главен редактор на списание “Икономика”; Ованес Ованесян – основател на компания за бизнес събития и обучения Web and Events; Пламен Русев – член на международния борд на почетните посланици на Webit; Саша Безуханова – инициатор, основател и медиатор на MoveBG; Светломир Пандазиев – търговски директор на фирма АТГ АД; Светослав Георгиев – вицепрезидент Операции на Американската компания C3i Healthcare Connections; Адв. Христофор Христов – партньор в Адвокатско дружество „Пенев“; Цветелина Йосифова – основател и директор на Центъра за култура и дебат “Червената къща”; Цветелина Тенева – съосновател и старши фасилитатор на Бизнес института в София.

За автора