Наталия Футекова оценява иновативни проекти с позитивен принос в образователната ни система

Гениални идеи, които обещават мащабни и положителни промени в образованието, вдъхновиха Ас. д-р Наталия Футекова, която е експертно жури в класацията „Новатори в образованието”.

Дата:

Автор:

Организатор на инициативата “Новатори в образованието”, която привлича общественото внимание към позитивната промяна в българската образователна система, е порталът за образователни новини Uchi.bg.

Конкурсът, който популяризира новите технологии и методи на преподаване, спечели редица поддръжници, вярващи, че процеса на обучение ще се промени изцяло през следващите години.

„Много се радвам, че тази инициатива се зароди точно сега, защото много промени вече настъпват в образованието, но и много от тях предстоят. Крайно време е да се появи такава класация за личности, въвели модерни обучителни методи и иновативни решения в образованието, както и преподаватели, посветили голяма част от живота си на превръщането на учениците в подготвени и мотивирани за живота личности. За мен и моите колеги е съвсем естествено да се включим и да подпомогнем тази инициатива“, заяви Ас. д-р Наталия Футекова от софтуерната компания ERP.BG и член на журито на класацията „Новатори в образованието“.

Поради големия интерес към конкурса, порталът удължава срока за кандидатстване. До 24 януари всеки желаещ може да номинира кандидат за отличието новатор в образованието на адрес: info@uchi.bg. Изпратената номинация подлежи на предварително одобрение от журито на класацията, съставено от представители на образователната система, технологичния сектор, предприемаческите среди и журналисти с дългогодишен опит в сферата на образованието или технологиите.

Крайната подредба в класацията ще определят критериите: иновативност (в каква степен дейността на кандидата е новаторска), позитивност (целта е да се оценят не просто иновациите, заради самите иновации, а степента, в която имат положителен ефект) и мащаб (на каква част от обществото е полезна дейността на кандидата).

Всички участници в класацията, както и всички оценки на журито, ще бъдат публикувани на страницата на портала Uchi.bg.

За автора