Sharpware – част от партньорската мрежа NetProject на ERP.BG

Дата:

Автор:

Историята Sharpware започва през 2016 година, когато Елена Болпачова, Виктор Георгиев, Златина Петрова и Преслав Петков се обединяват от идеята да създават софтуерни решения, които да улеснят бизнеса в процеса на дигитална трансформация. Тяхната цел е чрез приложенията, които създават и услугите, които предлагат да помогнат на компаниите да оптимизират управлението на своите ресурси.

През същата година те участват преакселератора на Start It Smart, където се запознават с Наталия Футекова – управляващ съдружник на ERP.BG и ментор в програмата, която проявява интерес към приложението, което разработват. Тя им предлага да станат част от иновативната партньорска мрежа NetProject на ERP.BG, след което следват още срещи с управляващите съдружници и представители на софтуерната компания, които запознават екипа на Sharpware със своята ERP платформа EnterpriseOne® и заедно решават, че приложението може да бъде реализирано като вертикално решение на ERP системата. След решението Sharpware да станат част от партньорската мрежа на ERP.BG следват срещи с тестови клиенти и работата по подобряване на разработката.

NetProject дава възможност както на утвърдени внедрителски компании да разширят бизнеса си, така и на участници от други сегменти като консултантски и счетоводни фирми, разработчици на приложения и други, да се включат в бързоразвиващия се сегмент на бизнес софтуера. ERP.BG осигурява на партньорите си необходимите специализирани обучения, маркетингова поддръжка, сертифициране, както и достъп до клиенти. Освен това в рамките на програмата партньорите получават и безплатен лиценз за платформата EnterpriseOne® за управление на собствената дейност.

Екипът на Sharpware разработва система за управляване на автопаркове. Чрез нея се управлява и контролира всичко свързано с фирмени автомобили, тяхното оборудване и поддръжка. Те предлагат устройство, което се инсталира в автомобила и следи за текущото състояние на системите в него, като при поява на грешка се създава събитие в системата, а администраторът решава дали е необходимо той да бъде веднага обслужен. Приложението работи с машинно обучение, чрез специално разработен алгоритъм, който натрупвайки данни и история може да направи много точни предсказания за бъдещ проблем, а сроковете за плащане на граждански застраховки и винетки става изключително лесно и  бързо за следене и контролиране.

За автора